گلوله‌باران ۳۲ دقیقه‌ای مشهد با تگرگ‌های «تخم‌مرغی» در سال ۱۳۳۳ کمبود انبار، از چالش‌های زیرساختی در حوزه اموال تملیکی خراسان رضوی است طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد از دستگاه‌های دولتی در «مهد توس» خبری از فروشگاه‌های شیکان‌پیکان نیست | بازاری که بوی گوسفند می‌دهد پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی پروژه بازگشایی و احداث بولوار رضویه در مشهد با پیگیری شهرآرا بلیت متروی مشهد در نرم افزار «شهر من» ۲ هزار تومان شد بالاخره هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: اراده مدیریت شهری، بزرگداشت شهدا در هر محفل و محله و معبر است مدیرعامل ایران‌خودرو: قیمت‌ها افزایش پیدا نکند، به سرنوشت شرکت ارج دچار می‌شویم ارتباط وب‌سرویسی بین سازمان ثبت اسناد و شهرداری مشهد مقدس برقرار شد برآورد ۷۰۰ میلیارد تومانی از بودجه مورد نیاز برای تکمیل ایستگاه بسیج خط سه مترو مشهد عضو کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد: با فرصت ۱۰ ماهه شورا نتیجه زحمات اعضا را مشاهده می‌کنیم فرماندار مشهد: اقدام فرهنگی شهرداری در افتتاح خانه‌موزه ملک، شایسته تکریم است شهردار مشهد مقدس: خانه‌موزه ملک توجه مدیریت شهری به هویت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهر را نشان می‌دهد + فیلم معاون خدمات شهری و فضای سبز شهرداری مشهد: در این دوره مدیریت شهری، فضای سبز بالغ بر ۵۵۰ هکتار توسعه پیدا کرده است رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: پاسداشت مفاخر مشهد از دغدغه‌های شورا و شهرداری است بهره‌برداری از خانه‌موزه ملک در باغ وکیل‌آباد مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) ساختمان دبیرستان آیت الله کاشانی مشهد در فهرست ملی میراث دفاع مقدس ایران ثبت شد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: برنامه منظم تزریق مالی به پروژه‌های شهری تنظیم شود رکورد استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی بایدو مشهد در چهار سال اخیر شکسته شد افزایش ۴۰ درصدی ورود ناوگان حمل و نقل ایرانی از افغانستان به دوغارون
سرخط خبرها

آتش نشانان؛ فرشتگان نجات و عاشقان خدمت

  • کد خبر: ۱۲۷۵۵۱
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
آتش نشانان؛ فرشتگان نجات و عاشقان خدمت
مجید فرهادی - مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری مشهد

پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «من رد عن قوم من المسلمین عادیه ماء او نار وجبت له الجنّه»؛ «کسی که دسته ‏ای از مسلمانان را از خطر سیل یا آتش سوزی نجات دهد، بهشت بر او واجب می‌شود.»
هفتم مهر، روز ملی ایمنی و آتش نشانی، روز دریادلان آتش ستیز گرامی باد.

سپاس خدایی را که آفریننده آتش است و پناه آتش نشان. در تقویم ملی ایران هفتم مهر روز آتش نشانی و ایمنی نام گذاری شده است.

دلیل این نام گذاری هم به پاسداشت رشادت‌ها و ازجان گذشتگی‌های آتش نشانانی است که هم زمان با آغاز جنگ تحمیلی و یورش ارتش بعث عراق به میهن عزیزمان، این عزیزان جان برکف نیز در حفظ و حراست از مرزوبوم میهن اسلامی ایران دوشادوش هم رزمانشان با دشمن غاصب جنگیدند و برای کاهش خسارات مادی و معنوی از جان مایه گذاشتند و با شهادت اولین شهدای آتش نشان جنگ تحمیلی در روز هفتم مهر سال ۱۳۵۹ و در حال خاموش کردن آتش پالایشگاه نفت آبادان که بر اثر حمله متجاوزان عراقی دچار آتش سوزی گسترده‌ای شده بود، در زمان انجام وظیفه انسانی جانشان را از دست دادند و به خیل عظیم شهدای جنگ تحمیلی پیوستند؛ و هم اینک هفتم مهر را در حالی پشت سر می‌گذاریم که سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد نیز شش نفر از همکاران خود را در مأموریت‌ها و عملیات‌های مختلف امدادونجات و اطفای حریق از دست داده است و ارزش این روز را برای سازمان دوچندان می‌کند.

در گوشه و کنار دنیای صنعت و فناوری امروز می‌بینیم که هر شغلی تلخی و شیرینی‌های خاص خود را دارد و گواه آن حرفه بسیار خاص، اما مقدس آتش نشانی است؛ شغلی که با وجود اضطراب، تأسف، نگرانی و انواع آسیب‌های جسمی با شیرینی نجات همراه است.

در کشور‌های پیشرفته دنیا، شغل آتش نشانی در زمره مشاغل پرخطر به شمار می‌رود. آتش نشانان براساس شغل ویژه شان ۲۴ ساعته در معرض بسیاری از استرس‌های روحی و روانی و صدمات فیزیکی، شیمیایی و ... قرار می‌گیرند. آن‌ها در هر مأموریت به طور معمول در معرض عوارض‌هایی ازجمله عوارض ناشی از استرس رانندگی و ترافیک، اثرات دود و گاز‌های سمی در محل‌های عملیات، صدای آژیر، بلندگو و نور چراغ گردان، ترشح هورمون‌های دفاعی و آمادگی بدن در برابر حوادث، حرارت زیاد در محل آتش سوزی، تماس یا جذب مواد شیمیایی از طریق پوست صدمات فیزیکی در حین انجام وظیفه، از دریافت پرتو‌های یون ساز و تشعشعات رادیواکتیویته قرار دارند.

با وجود همه این مخاطرات، همچنان با شنیدن صدای آژیر خودرو‌های آتش نشانی، پس از خداوند، امیدمان به فرشته‌های نجاتی است که آتش عشق خدمت به خلق در وجودشان زبانه می‌کشد تا آتش سوزان و سوزنده حوادث را در زندگی خلق خاموش کنند و هر روز صبح با این سوگند جوانمردانه و خالصانه در مسیر خدا و یاری رساندن به حادثه دیدگان گام می‌نهند.

بارالها:

وقتی هنگام بروز حادثه برای انجام وظیفه فراخوانده می‌شوم و آن زمان که شعله‌های خانمان سوز آتش زبانه می‌کشد، به من قدرت ده تا به فریاد رسم، پیش از اینکه دیر شود و نجات دهم هر شخصی را که گرفتار شده است.

بارخدایا:

به من قدرت و هوشیاری ده تا فریاد‌های استمداد را بشنوم و با سرعت و کفایت در دفع حادثه بکوشم و به من توانایی ده تا رسالتم را به موقع انجام دهم و از هم نوعانم مقابل خطرات مواظبت و از اموال آن‌ها محافظت و اگر مصلحت بود، جان خود را نیز فدا کنم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->